1866

I dag har vi desverre tatt farvel med en av våre store skyttere i Dalsbygda skytterlag sin historie.

Jon Egil Bakken gikk bort 29. september, etter å ha tapt kampen mot kreften.

Minnetale til Jon Egil i kirka - 08.10.21

Kjære Jon Egil

Det er ufattelig trist at vi står her i dag for å ta fravel med deg. Det blir et stort tomrom i Skytterlaget etter deg, som ingen vil klare å fylle.

Ikke bare har du vært en veldig god skytter internt i laget, hvor du har knepet mange lagsmesterskap og vandrepokaler flere år på rad - ofte rett foran nesa på din bror (Per Gunnar). Men du har også flere topplasseringer både regionalt og nasjonalt.

Hvor medaljer på både Landsskytterstevne og NM sikkert står som de høyest rangerte utmerkelsene.

Men det er nok kanskje likevel ikke dette vi kommer til å huske deg best for, Jon Egil. For det vil nok utvilsomt være den enorme dugnadsinnsatsen du har lagt ned for skytterlaget og hva du har betydd for oss i så mange år.

Etter det jeg har funnet ut så kom Jon Egil inn i skytesporten i 1963 og siden har han mer eller mindre bodd på skytebana, og har bidratt utrolig mye på flere plan for skytterlaget.

Allerede i 1970 ble Jon Egil valgt inn som leder i Dalsbygda Skytterlag, og har hele 22 år bak seg i lederstolen. Det er ingen andre i skytterlagets historie som har like lang fartstid i dette vervet. Bare dette sier mye om hva han har betydd for laget.

Jon Egil sto også i førersetet og la hele sin sjel i det, da skytterlaget tok på seg å arrangere Østlandsmesterskap i felt i 1991. Her fikk Dalsbygda skytterlag mye ros fra skyttere, DFS sentralt og pressen for et perfekt gjennomført arrangement.

Videre la Jon Egil, sammen med mange andre så klart, ned mange dugnadstimer, slik at vi i 2000 kunne åpne ny skytebane på 100m, 200m og elgbane med elektroniske skiver. Dette var stort for vårt lille skytterlag og vi var også de første i Nord-Østerdalen

med disse skivene, og også av de aller første i hele landet.

Han sto videre på for at vi, etter mye frem og tilbake, kunne bygge en flott miniatyrskytebane nede i kjelleren på samfunnshuset. Dette har blitt til et veldig flott anlegg, som Jon Egil skal ha mye av æren for.

På vårt 150 års jubileum i 2016, ble Jon Egil utnevnt til æresmedlem i skytterlaget. Ingen har vel fortjent dette mer enn han!!

Du har vært en ildsjel, Jon Egil! Både i forhold til anleggene våre, men også for utviklingen i laget over flere ti-talls år.

Du har bidratt med din store kunnskap i forhold til våpen og våpenbruk, du har også bidratt i forhold til skyteteknikk og har drevet aktivt med skyteopplæring. Det er sikkert mange her i dag, som har vært innom skytebana eller skyteskola

og fått tips og råd fra Jon Egil.

Du har alltid tatt vare på de unge rekruttene våre, gjennom flere år. Både innenfor baneskyting, jaktskyting og ikke minst jakt.

For meg har du også vært en mentor og stor støtte, da jeg skulle ta over stafettpinnen etter deg som leder i skytterlaget. Som de sier "det er ikke lett å hoppe etter Wirkola", men med deg som veldig god støtte i bakhånd, ble det ikke så skummelt likevel.

For å oppsumere det hele - du kommer til å bli dypt savnet Jon Egil. Du er en stor del av skytterlagets sin historie og du har betydd veldig mye for mange av oss.

Det var mange som var glade for å se deg da du kom tilbake på skytebana nå i sommer, etter lang tids sykefravær. Og vi håpet alle sammen at dette skulle gå bra. Desverre ble det ikke slik.

Derfor er det veldig godt at du fikk oppleve et Hjemme-LS sammen med oss nå i høst og at du selv fikk delta en siste gang, i den sporten du har gitt så mye til og som du var så glad i.

Vi kommer til å savne deg veldig, Jon Egil!!

For skytterlaget

Anniken